?

Log in

No account? Create an account
kooikerhuugo
12 syyskuu 2015 @ 18:17
Viime viikolla ei tehty mitään. Maanantaina olisi ollut paikkistreenit, mutta olin merkinnyt ajan väärin ja huomasin sen 5 min treenien alkamisen jälkeen. Damn! Muita treenejä ei viikolle edes ollutkaan.

Torstaina käytiin kuluttamassa hierontalajakortti Myrtsin Medimalissa. Hieroja kyseli ensin ihan perusjuttuja Huugosta ja alkoi sitten käsittelyn. Joitakin jumeja löytyi ihan niistä tyypillisistä paikoista missa Huugolla muutenkin on, mutta myös toisen takajalan polvi oli arka. Epäilen, että se on ottanut iskua viikonlopun mejäkokeissa, jossa piti paljon hyppiä harvennusrisukossa. Otinhan sieltä itsekin osumaa jalkoihin :P Hieroja laittoi myös laseria ja tulikin mieleeni, jos alkaisi käydä enemmän hierojalla ja vähemmän fyssarilla, nyt kun meidän fyssari ei enää vastaanota lähialueella. Pitäisi kyllä fyssariakin nähdä piakkoin. Mutta Huugo kuitenkin oli ihan kunnossa ja kerjäsi tuttuun tapaan nameja heti käsittelyn jälkeen :)

Perjantaina Huugo lähti Tampereelle ja kotona onkin ollut oudon rauhallista... Ei sillä että Huugo mitenkään erityisesti remuaisi, mutta kyllä täällä semmoinen tyhjiö on. Meillä sattui molemmille työmatka samoille päiville ensi viikon alkuun joten siksi Huugo meni Tampereelle hoitoon. Onneksi enää viisi päivää niin saa kaverin takaisin ;D

Talvikauden treenipaikatkin ovat varmistuneet. Saatiin jälleen agiryhmäpaikka mutta harmillisesti rally-tokoa oli tarjolla vain lauantaisin, joten sitä ei nyt talvella sitten treenata ryhmässä. Tokoryhmässä jatkamme ja keväällä meillä on jopa kaksi ohjattua kurssia, lisäksi tietysti kimppatreenejä. Onneksi noita on suunnilleen joka kolmas viikko niin tulee tasaisesti treenejä :) Omatoimihyppytekniikatkin jatkuu, sekä tietysti käydään Ullan valvovan silmän alla joka toinen viikko.
Tags:
 
 
kooikerhuugo
07 syyskuu 2015 @ 20:45
Ei mejäkautta ilman Pilkotun kokeita! Päästiin mukaan piirinmestiksien yhteydessä järjestettyyn tukikokeeseen, joka oli tänä vuonna yhden tuomarin koe.

 photo 2015-08-16_huugokanervat.jpg
Tämä aurinkoinen kanervikkokuva on Tammelan kokeesta...

Kolme avo- ja kolme voittajajälkeä veretettiin lauantaina metsään. Meikäläisen parina oli jälleen ensikertalainen, ilmeisen kova luotto on meikäläisen suunnistustaitoihin /:| No tälläkertaa ei mennyt kuin strömsössä voi-jäljen suunnistus (miten vaikeeta on kävellä metsässä SUORAAN kompassin kanssa?!) ja jäljestä tuli melko pitkä, mutta kuitenkin ihan mukava. Pilkotun maastot voi olla haastavia mutta koin olleeni jäljen kanssa onnekas, sillä sen haasteena oli lähinnä mäet ylös ja alas ;) Avo-jäljessä ei mitään kummia ollut, mutta kesken suunnistuksen aukesi taivas ja saatiin saavikaupalla vettä niskaan. Maiharit oli märät vielä sunnuntainakin...

 photo 2015-09-06_sumupilkottu.jpg
...Pilkotussa oli sumuisempaa.

Sunnuntai valkeni hyvin sumuisena ja aikamoisessa usvassa ajeltiin aamusella koepaikalle, onneksi kuitenkin melkein puolet matkasta letkassa koeporukan kanssa ;) Koepäivän selostusCollapse ) Meikäläistä jo vähän odoteltiinkin paikalle, sillä puhelin soi hetkeä ennen kuin kaarsin autolla majan pihaan. Pääsinkin lähes suoraan tulostenlukuun. Tuloksia tuli reippaasti ja yhteensä peräti neljä ykköstä, ja niinhän siinä taas kävi että Huugon lappu luettiin viimeisenä :)

Huugo tutkii alkumakauksen ja saatetaan hyvin päivän työtehtävään. Alkaa sopivavauhtinen jäljestys, jossa kätetään pääosin maavainua. Osuudet edetään melko jälkitarkasti tai aivan veriuran tuntumassa. Osuuksilla tehdään parit pikku pyörähdykset jäljen kummallekin puolelle ja kolmannella sekä viimeisellä osuudella yhdet laajemmat pistot. Ensimmäinen kulma, jolla katko, veretyksen lopussa joitakin rengastuksia takana ja sivuilla. Loppu jalankälkiä uudelle osuudelle, toinen kulma tarkasti ja kolmas pienellä rengastuksella takaa. Kaikki makuut osoitettiin. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti sekä kannetaan ylpeänä tielle asti. Huugo osoitti hyviä taipumuksia verijäljelle tänään. Sen työskentely oli itsenäistä ja annettu tehtävä kirkkaasti mielessä alusta loppuun. Pisteitä tänään pudottaa matkan aikana tulleet pyörähtelyt. Hyvä Huugo! - Karla Sohlman

47 pistettä oli lopullinen saldo että ei pöllömmin! Huugoa paremmat pisteet sai vain tuore piirinmestari (ja sekin vain pisteen verran paremmat), tosin voi olla että eri tuomarillakin oli vaikutuksensa ;)
Koepäivä olikin aikaisin ohi ja koska meillä ei Huugon kanssa ollut kiire minnekään, auttelin majan siivoamisessa. Yövyttiin Tampereella sillä maanantai oli vapaapäivä (olin kerrankin kaukaa viisas).

Tästä on hyvä jatkaa. Kuukauden päästä on kooikereiden mejämestaruus ja nyt vaan pitäis päättää että tehdäkö yksi (motivoiva) harkkajälki ennen sitä vai ei...
Tags:
 
 
 
kooikerhuugo
Lauantaina käytiin pokaalien kanssa maastossa, ja hyvää jälkeähän sitä taas tuli kun on osaava kamerankäyttäjä matkassa :)

 photo IMG_5659_pieni.jpg
Huugo ja Mimmin malja -kiertopalkinto

Hyviä kuvia tuli niin monta että oli jopa valinnanvaikeuksia, mutta onneksi on monta eri sähköistä foorumia johon kuvia voi tunkea ;) Tämä on hieman heinäinen versio, mutta minusta silti hieno kuva.

Meidän eka RT:n AVO-koe ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, jouduin edellisen koirakon suoritusaikana perumaan meidän osallistumisen sillä ukkonen tuli aika lähelle. Kun meidän olisi pitänyt olla kehässä jyrinä kävi vain kovemmaksi (ja hienoja salamoitakin näkyi!), joten oikea päätös oli. Silloin kun kaiken harrastamisen kynnyksenä on paineistuminen niin en mielellään tekisi kisaamista yhtään vaikeammaksi kuin se jo on, joten vaikka Huugo todennäköisesti olisi kilttinä koirana totellutkin, niin ei se missään nimessä rentoa ja mukavaa tekemistä olisi ollut. Näin tälläkertaa, ja ompahan meillä nyt aikaa vähän treenatakin ;)
 
 
kooikerhuugo
29 elokuu 2015 @ 21:53
 photo nouto.jpg

Kesälomista on nyt jo kaksi viikkoa, niin jokohan sitä laittaisi jotain asioita muistiinkin... Loma alkoi juhlimalla, sillä emäntä osallistui ystävänsä polttareihin ja heti viikon päästä oli samaisen yhtävän häät. Molemmat Tampereella, joten loma käynnistyi siellä. Välissä käytiin Lammillakin, jossa sain tehtyä Huugolle harkkajäljen todistetusti riistarikkaaseen maastoon (ks. kuva alla) ;) Huugo reissasi mukana ja juhlien aikana oli Atalassa hoidossa. Koska kesä oli hääjuhliin asti ollut todella kolea ja sateinen, päätettiin juhlinnan jälkeen ottaa "äkkilähtö" Espanjaan joten Huugo sai viettää Tampereella melkein koko loman. Oli se kuulemma käynyt karavaanailemassa ainakin Aulangolla, ja kaikki oli muutenkin mennyt hyvin. Loput lomapäivät vietettiin metsässä, mustikassa sekä mejäkokeissa.

 photo 2015-07-29_hirvi.jpg
Kauhea kännyräpsy, mutta tulipahan taltioitua!


14.8. Huugolla oli silmätarkistusaika. Spanieliliitto sponssasi kaikkien yli kuusivuotiaiden spanieleiden silmätarkkeja ja kun Huugon tulos kuitenkin piti uusia niin tartuttiin tilaisuuteen. Käytiin Kampin lähellä Animagi HauMaussa ja rohkeasti matkattiin julkisilla. Menomatkalla bussiin tuli toinenkin koira jolla oli sama kohde :) HauMaun odotustila oli todella pieni ja Huugo oli siellä todella nätisti, vaikka koiria ramppasi melkoisesti. Meidänhän piti odotella aika kauan kun silmätippojen piti antaa vaikuttaa. Tippoja laitteli joku harjoittelijantapainen ja kiittelivät kuinka kiltti harjoituskappale Huugo oli :D Viimein meidät kutsuttiin tutkimushuoneeseen. Huugo osaa jo ilmeisesti yleistää kaikki eläinlääkärit ikäviksi paikoiksi kun jäi oviaukkoon kyyhöttämään ;) Kyllä se sieltä ihan omin jaloin huoneeseen kuitenkin tuli. Lääkäri tutkiessaan totesi että on kyllä helppo tutkittava, Huugo oli oikein rauhallinen. Silmistä ei edelleenkään löytynyt mitään vikaa ja nyt on sitten tulos voimassa lopunikää :) Huugo kävi tuttuun tapaan kerjäämässä nameja käsittelyn päätteeksi ja taas täytyi lääkärin kehua poikaa, niin rauhallinen ja avoin! Minä sanoisin että ahne ;)

Kesäloman viimeisenä viikonloppuna oli mejäkoe Tammelassa, joka oli samalla Etelä-Suomen Spanielikerhon mestaruuskoe. Lauantaina oli jälkienteko ja minulle sattui pariksi vastaava koetoimitsija, joka oli käynyt jo etukäteen suunnistamassa jäljet :D Ja onneksi olikin, jälkien asettelu vaati tarkkuutta. Melko nopsaan siis päästiin lauantaina pois metsästä, mutta vastineeksi lupasin sunnuntaina huolehtia jälkien opastuksen ja purun, kun koetoimitsijalla yleensä tuppaa olemaan kiireistä koepäivänä... Koepäivän kulkuCollapse ) Lopulta tuli Huugon selostus:

Hyvin rauhoitettu ja ohjattu lähtö. Huugo aloittaa jäljestykseen sopiva vauhtisen jäljestyksen. Työtä tehdään maa- sekä ilmavainulla jälkiuralla tai sen välittömässä läheisyydessä. Suorilla osuuksilla muutama tarkistuslenkki. Makaukset merkattiin selvästi pysähtyen ja urosmaisesti merkaten. Katkokulma selvitettiin parilla rengastuksella ja loppuosa jäljentekijöiden jälkiin tukeutuen. Toinen kulma jälkitarkasti ja kolmas pienellä rengastuksella ja uintikäynnillä läheisessä ojassa. Hieman ennen kaatoa määrätietoinen poistuminen jäljen oikealle puolelle, josta sitten sivussa ilmavainulla kaadolle yhtä määrätietoisesti. Hieno, hyvin etenevä ja tarkka suoritus tänään. 48/50 pistettä!

Hieman ylätti noin korkea pistemäärä kun kyllähän siellä metässä kaikkea muutakin puuhattiin kun jäljestettiin, mutta tuomarin näkemys oli tämä :D Huugo voitti siis kerhomestaruuden ja sai järjettömän kokoisen Mimmin maljan vuodeksi haltuun. Lisäksi saatiin BoT-alekortteja, emäntä kiittää ˆ_ˆ Kotimatkalla tehtiin vielä riistahavaintoja, kun kolme valkohäntäpeuraa loikki tien yli melko vilkkaassa paikassa, onneksi oli kaikki autoilijat hereillä.

 photo seuruu.jpg

Viime viikonloppuna käytiin Tuusulassa kokeilemassa, josko viimeinen ALO1 tulos rallyssa irtoisi. Päivä oli todella lämmin, mutta Huugo vaikutti innokkaalta menijältä. Tuomari oli sama kuin edellisessä kokeessa, Hannele Pirttimaa. Radassa ei mitään erikoista, osataanhan me jo ALO aikas hyvin. Koitin muistaa pitää hihnan löysällä ;) Viidennellä kyltillä, joka oli 270 vasempaan, en tainnut jättää Huugolle tarpeeksi tilaa ja takatassu osui kylttiin joka rämähti. Huugo jäi sitä sitten vähän ihmettelemään ja piti vähän tsemppailla että saatiin koira jälleen messiin. Loppurata meni ihan hyvin. Ykköstulos sieltä tuli, piteitä väheni neljä, kaksi kylttiepisodista (osuma ja pysähdys), yksi talutin(!!) ja yksi ilmeisesti haukkumisesta (ei ainakaan muuta tule mieleen). Koulari saatiin muttei päästy palkinnoille. Yksi palkituista tuli kuitenkin palkintojenjaon jälkeen kysymään, haluaisimmeko koirahierontalahjakortin. Hän oli Lahdesta asti kokeessa eikä Vantaalla sijainnut hieromalaitos oikein houkuttanut :) Otin ilomielin kortin vastaan ja kiittelin vuolaasti. Käytiin kokeen jälkeen vielä Keravalla viihdyttämässä siskontyttöjä.

 photo 2015-08-23_RTalo.jpg
Ratapiirros

Kauheesti muuta ei olla vielä ehditty, mutta olihan tässä jo kaikkea :) Huomenna olisi eka RT:n AVO-koe!
 
 
 
kooikerhuugo
20 heinäkuu 2015 @ 14:33
Viimeviikolla oli rallytreenit maanantaina ja mätsäriä keskiviikkona. Hyvä sää oli houkutellut Koneen kentälle mätsäilemään älyttömän määrän koiria omistajineen mutta tunnelma oli sopivan leppoisa. Huugon numero oli 28 joten käytiin tekemässä pientä tokotreeniä ennen omaa vuoroa pikkukentällä. Olin ilmonnut Huugon isoihin koiriin ja kuinka sattuikaan että Huugon pariksi tuli punavalkoinen irkkusetteri :D Siellä sitten oli isosetteri ja pikkusetteri yhdessä kehässä <3 Setteri on sellainen sitten joskus -rotu meikäläiselle, kunhan mulla on se iso metsätila jossain niin sinne otan setterin juoksentelemaan ;) Löysinhän minä koikkeri-rodunkin aikoinaan googlaamalla "pieni setteri" :D No Huugo sai tällä kertaa punaisen ja muuta me ei sinä päivänä mätsäristä saatukaan kokemuksen ja treenin lisäksi, joskus näin!

 photo 2015-06-21_huugo.jpg

Torstaina piipahdettiin Lammilla hakemassa reissumenopeli Joonakselle Lapin matkaa varten. Huugosta päivä oli vähintään omituinen, aamusta jäi normaalisti kotio kun lähdettiin töihin, iltapäivästä pikkulenkki, automatkustusta takapenkillä valjaissa, Lammilla hengailua muutama tunti ja sitten taas autoon ja kotiin. Illalla klo 11 aikoihin se meni makkariin omalle pedille istumaan sen näkösenä että onkohan nyt tämä aika vai vieläkö tulee jotain kummaa :D Perjantaina Joonas lähti Lappiin joten ollaan Huugon kanssa kaksistaan viikon verran.

Lauantaille olin bongannut RT-epikset Vihdissä ja houkutellut Suvin ja Mikonkin mukaan. Ajattelin mennä kokeilemaan AVO-luokkaa vaikkei meille sinne kisaoikeutta vielä olekaan. Koikkerit oli laitettu loppupäähän melkein peräkkäin, Suvi ja Miko ensin, välissä yksi koirakko ja sitten me. Ei siis saatu kuvamateriaalia. Radalla oli pyörähdys, jota oltiin jopa viikon verran harjoiteltu ihan käskysanalla, hankala perusasennosta seisomaan nousu, hidasta ja juoksuseuraamista ja loppupäässä paljon istumisia vaativia kylttejä sekä hyppy. Radalla oli myös hauska tötteröasetelma:

 photo ebf6f91e-0375-4602-becf-30b90c289090.jpg

Päivä oli lämmin, mutta Huugo silti skarpilla päällä. Pieni kehäahdistuminen näkyi alussa kun pujottelussa vähän jätätti, mutta skarppasi jälleen loppua kohden. Kiepautus ei mennyt ekalla oikein mutta tarpeeksi kun viuhtoi ja käskytti niin kyllä se pyörähti. Perusasennosta seisomaan nouseminen meni kyllä hyvin ja malttoi olla tassuttelemattakin minun kiertäessä koiraa. Juoksumatka oli niin lyhyt ettei meinannut ehtiä edes kiihdyttämään :P Spiraalissa kontakti tipahti jossain vaiheessa ja piti herätellä pojua seuraamaan. Istumiskylteillä joillain haukahti kun alko mennä hermo. Hyppy ok. Mitään ei uusittu ja rata ihan sujuvasti läpi!
Pisteitä saatiin 92 ja niillä tuli kolmas sija näissä karkeloissa :) Vähennyksiä kiepin kohdalla 2 x -3 (ov ja tvä), hitaassa vasemmalle kännöksessä -1 (en tiedä mistä) ja paikallaan vasemmallekäännöksessä -1 (vuf ja varmaan epätarkka käännös). Myös Suvi ja Miko saivat tuloksen hyvillä pisteillä, ei mikään turha reissu!

Kun kerta reissun päällä oltiin niin käytiin tekemässä vielä lenkki Nuuksiossa. Laskeskelin kartalta että joku 8 km käveltiin. Ihmisiä oli jonkun verran sankojen kanssa liikkeellä että jotain sieltä metsästä jo voi kerätä O__O Pojat lenkkeili sopuisasti pitäen kohteliasta väliä toisistaan, mutta samat hajut oli ehdottomasti käytävä nuuskimassa ja merkkaamassa. Illalla Huugo joutui vielä häntäpuunaukseen kun oli ottanut jostain kasvista siemenet häntäänsä mukaan ja muutenkin sieltä muutama rasta löytyi.

 photo 2015-06-21_huugo2.jpg
Sydän kyljessä <3

Sunnuntaina oli kisamaiset tokotreenit uusilla säännöillä ja paikalle oli kutsuttu ihan oikea tokotuomari! Mahtava tilaisuus tsekata uudet säännöt. Voittajaluokkahan muuttuu aika vähän ja minusta ihan kivaan suuntaan. Uusi liike on ohjattu nouto missä koira seuruutetaan merkille. Sen lisäksi jäävistä on koottu zetanpuolikas eli ällä, jossa on kaksi jäävää suorilla. Hyppynoudossa on metallikapula ja seuruussa enemmän peruutusaskelia, muuten samaa settiä. Pääsin myös seuraamaan muita luokkia ja ihan kivoilta ne alemmatkin luokat näytti vaikka aika paljon oli muutoksia, pääasiassa järkeviä kuitenkin. EVL olikin jo sitten melko erikoinen kiertohyppynoutoineen...

Voittajaluokkalaisia oli peräti 5 koirakkoa joten saatiin edustava paikkamakuutreenikin. Uusissa säännöissä on koirien tarkistus ennen kehää koirat hihnassa, joten kehään mennessä voi suoraan käpötellä omalle paikalleen. Hyvä uudistus minusta, Huugo tulee yleensä huonosti kontaktiin sen tuomarin käplimisen jälkeen. No Huugo toisena ja kehään ilman hihnaa, meni hyvin. Paikkis oli lyhentynyt 2 minuuttiin, piilossa kuitenkin. Huugo vähän protestoi (vähvuh) kun kävelin pois mutta oli kuitenkin ihan nätisti paikallaan, vaikka viereiset belgit olivat molemmat nousseet istumaan. Jokunen pistevähennys olisi tullut ääntelystä.

Liikkeet tehtiin kahdessa erässä, ensin noutavia: Ohjattu, tunnari, kaukot, metallihyppynouto. Mehän mentiin ihan kylmilteen tekemään ohjattu suoraan kehään , aivan treenaamatta. Mutta hyvinhän se meni, Huugo hienosti bongasi sen ekan kapulanasettelun ja jäi kyttäämään sitä. Malttoi lähteä seuraamaan ja pysähtyi hyvin seisomaan merkille. Ekasta noutokäskystä oli vähän hämillään mutta tokalla riensi hienosti hakemaan oikean kapulan, hyvä Huugo :) Näin sitä voi pikkukoikkeria vähän haastaa!
Tunnarissa ei maltti riittänyt, ahkeran haistelun ja siirtelyn (se oikeesti näytti järjestelevän kapuloita uudelleen) toi reunimmaisen. Uusissa säännöissä koira saa siirrellä ja jopa nostaa väärän kapulan ilman että pisteet menee nollille, mii laiks!
Kaukoissa tyypillistä kehäahdistusta, muutama kaksoiskäsky ja yksi tekemättä jätetty vaihto (maahan-istu, jota siis ei harjoitella koska "sen se osaa" :P ). Jätin viimeisem maahan-käskyn antamatta koulutuksellisistä syistä.
Metskussa haki kapulan mutta palauttaessa kiersi hyppyesteen lisäkäskystä huolimatta. Uusi ominaisuus oli että etäisyden esteeseen sai valita tietyltä väliltä, hyppytekniikkaihmiselle tämä tarkoittaa hyvää mahdollisuutta mitata optimaalinen etäisyys ;) Täytyy keskustella Ullan kanssa tästä!
Tauon jälkeen oli vuorossa seuruu, ällä, luoksari ja ruutu. Seuruu alkoi hitaalla, jonka jälkeen peruuttamista. Kuvittelin että sanottaisiin joku "ota viisi askelta taaksepäin" mutta ohje olikin vain "peruuta mars" ja sitten mentiin vain niin kauan kuin toisin ilmoitettiin. Tästä hämääntyneenä eka yritys meni plörinäksi mutta toka oli ihan kelvollinen ja ehkä joku 5 askelta siinä tuli. Juoksuosuus oli ja käännöksiä, mutta ei askelsiirtymiä eikä edes täyskäännöstä! Ihan mallikkaasti meni Huugo.
Ällässä jäävinä istu ja maahan. Muuten meni hyvin, mutta oman kävelyosuuteni tein väärin kun en tajunnut sitä varmistaa ennen liikettä. Jätin tötterön (ja koiran) kiertämättä ja tulin samaa linjaa takaisin. Mutta nytpä ainakin muistan ne tästälähtien kiertää ;)
Luoksarista jäi toinen stoppi pois, mahtavaa! Siinä ei tainnut kyllä juuri moitittavaa olla, ehkä aavistuksen hitaampaa tuli Huugo alkupätkän kuin loppupätkän. Pitää taas tehdä läpijuoksuja.
Ruutukin meni hyvin. Uusissa säännöissä pitää ilmoittaa etukäteen pysäyttääkö koiran seisomaan ja sitten maahan vai suoraan maahan. Lisäksi käsimerkkiä ei saa enää antaa jonka siis väärin tein. Lisäksi Huugo tarvitsi kaksi käskyä sivulletuloon. Meni kuitenkin reippaasti ruutuun ja kunnolla sisäpuolelle :) Hyvät bileet tehtiin ruudun jälkeen uudella pallolla ja poistuttiin tyytyväisenä kehästä.

Ihan hyvä mieli jäi koetreenistä ja liikkeet meni just niin kun olin ajatellutkin, ihan tämän hetken osaamisen tasoisesti. Lisää treeniä vaan niin eiköhän me vielä kokeisiin päästä. Tunnaria pitäs vaan jaksaa treenata, ei se paljoa muusta ole kiinni.

Kisamaisissa kesti sen verran kauan että kun kehää alettiin purkaa oli enää 10 minuuttia meidän hyppytekniikkavuoron alkuun. Päästiin siis suoraan treenaamaan sitäkin ja korjailtiin vähän metskuhypyssä sattunutta virhettä: Ensin perussarjaa metallikapulan kanssa ja sitten pingistä tokohypyn yli. Oltiin oltu kentällä 5 tuntia ja kotona oli kyllä todella väsynyt koikkeripoika loppuillan. Saattoipa emäntäkin olla aika sippi :P
 
 
 
kooikerhuugo
13 heinäkuu 2015 @ 10:24
Viimeviikolla oli maanantaina paikkistreeniä ja torstaina itsenäiset treenit Juvanmalmilla. Olin ainoa miedän ryhmästä paikalla joten koko halli oli meidän käytössä puolitoista tuntia :P Ihan koko aikaa ei treenattu, tunnin verran ehkä meni yhteensä rakenteluineen päivineen. Tehtiin monipuolisesti tokoa, tekniikkaa ja rallya. Ruutuun menoon uutta virtaa on saatu emännän oivalluksesta lähettämällä Huugo kierron (puun tai tolpan tai minkä vaan) kautta ruutuun. Menee lujaa ja menee ruutuun asti. Kokeilimpa myös ihan huvikseni EVL-tyyliin, eli lähetin ruudun sivusta ensin suoraan "kiertämään merkkiä" (hyppysiiveke) josta sitten vasemmalle ruutuun, aika hienosti meni :) Vielä kun sen tunnarin saisi kuntoon... Nyt Huugo jo tuo lähes aina oikean, mutta läimii ja makustelee kapuloita siihen malliin ettei sellaisesta suorituksesta pisteitä tulisi.

 photo IMG_1037_small.jpg
© Annika Lindström

Viikonloppuna mentiin vaihteeksi Tampereelle, olisko nyt kuudes viikonloppu putkeen :P Lauantaina oli RT-koe ja sunnuntaiksi sain sovittua jälkitreenit. Lauantaiaamu valkeni ensin nättinä, mutta n. tunti ennen kokeeseen lähtöä taivas repesi ja vettä tuli kuin saavista. Vielä koepaikalle saavuttua sateli ja rata oli täynnä isoja vesilammikoita... Mutta onneksi rata-aluetta alettiin siirtää kuivalle maalle ja kun ilmoittautuminen oli hoidettu niin taivaskin kirkastui. Melko hyvä mäihä ;D
Rata oli tokoilijalle tosi sopiva, aika vähän mitään "RT-spesiaalia", muutama eteenmeno ja pari kertaa vasemmalle pyörimistä (minkä toki voisi tokokoirakin osata). Ratapiirros oli ottanut vähän vesivahinkoa, mutta toivottavasti siitä jotain selvää saa:
 photo RT_alo_150711.jpg

Huugon kanssa oltiin jälleen ryhmän keskivaiheilla, joten tutustumisen jälkeen ehdittiin hengailla radan liepeillä. Ulkokentän ongelmat näkyivät, Huugo ei ihan parasta osaamistaan tehnyt ja keskittyminen herpaantui muutamaan otteeseen. Yksi kyltti uusittiin (270 vasempaan), Huugo tulkitsi käsimerkin eteenmenoksi ja siitä olisi ollut tosi vaikea lähteä enää pyörimään vasemmalle :P Juoksuosuudessa varsinkin tuntui että koira jätätti, mutta ehkä tein vain spriraalin käännökset liian vauhdikkaiksi.

Pisteitä ropisi lopulta 93/100. Ihmettelin hieman isoja vähennyksiä, mutta asia valkeni kun sain tuloslapun. Peräti kolme taluntinvirhettä! Hoksasinkin jossain puolessa välissä rataa, että voisi muuten hihnaa löysätä juoksuosuutta varten, mutta alkupuolella oli tullut jo kolme virhettä kierästä narusta. Pöh, ihan turhia virheitä, emännän piikkiin :P Uusimisesta -3 ja yhdestä yhden pinnan vähennyksestä en saanut selvää, liekö ollut kontrollin puute (yleisön tuijottelu jossain vaiheessa rataa tms.). No itse rata oli mennyt kuitenkin hyvin, niinkuin tuomarikin oli kommenttikenttään kirjoittanut:
"Hyvä rata ja erinomainen juoksuosuus."
Että oli se juoksuspiraali kuitenkin mennyt ihan hyvin :D
Noilla pisteillä ei hätyytelty kärkisijoja, ja hyvä niin, koska seuraava aloryhmä oli merkitty alkavaksi tunnin päähän (väljät aikataulut vai nopeat koirakot?) ja minulla oli jo hinku päästä jälkimetsään. Sanoin kiitos hei ja lähdettiin Atalaan.

 photo IMG_1069_pieni.jpg
© Annika Lindström

Huugo jäi lepäämään kun minä suuntasin Ruutanaan. Kaveriksi tuli Tuffen ja Apsin emäntä Tanja, olipa kiva nähdä :) Tehtiin ensin yksi lyhyt suora jälki, kun sunnuntaille oli yksi aloittelija tulossa. Sitten minä menin tekemään Apsille kulmikkaan jäljen, ja Tanja Huugolle vastaavan voittajaversion. Minimaalisia kanttarellinalkuja näkyi siellä täällä. Sovittiin lopuksi seuraavalle aamulle klo 10 treffit.

Sunnuntaina ensin jäljelle pääsi ekakertalainen Eevi, joka suoritti lyhykäisen mutta polunylityksineen melko haastavan jäljen todella reippaasti ja sorkkaakin jaksoi ihmetellä, taisi se elukanraaja olla aika jännä juttu :D Todella lupaava jälkikoiranalku, toivottavasti omistajat jatkavat harjoittelua.
Seuraavaksi toimiin Huugo, jolle olin toivonut paljon kulmia ja niitä riittikin. Ekakertalaisen omistajat olivat katsojina, mutta eipä ne tainneet nähdä Huugoa toimissa kuin juuri kulmien kohdilla, kun siellä piti vähän pyöriä, muuten oli vauhtia jälleen aivan riittävästi :P Eka kulma mentiin taas suoraksi, mutta Huugo kuitenkin pian noteerasi verijäljen loppuneen ja rengasti seuraavan suoran. Seuraavilla kulmilla ylitykset ja pyörinät pienenivät. Kaksi makuuta merkkasi ja yhden ylimääräisen kannonkin :D Treenijäljeksi pituutta oli paljon, mutta eipä haitannut, Huugo oli tosi innoissaan ja hirmu ylpeästi jälleen kantoi sorkan autolle :) Hyvä treeni oli, ei tarvinnut minun puuttua Huugon toimintaan mitenkään ja kulmien suoritus tarkkeni loppua kohden.
Viimeiseksi vuorossa Apsi, jolle oli kolme kulmaa, kaksi makauksilla. Apsilla pientä ongelmaa myös polunylityksissä, mutta niihin tuli jäljen mittaan varmuutta (polkuja oli paljon!). Suorat osuudet hienosti ja sorkka meinasi kadota parempiin suihin :D Kiva oli päästä seurassa treenaamaan, ja tekee varmasti Huugon suorituksille hyvää että joku muu tekee sen jäljen, ei tartte emäntää etsiä sieltä metsistä...

Helsinkiin palattuamme käytiin vielä illalla hyppytekniikkatreeneissä. Etäisyyksiä ja okseria, jälkimmäisessä jouduttiin vähän säätämään rytmitysvälejä kun näytti niin kummalliselta Huugon meno. 35-45 okseriin päästiin ja oli suhteellisen rennon näkönen, voisi olla pahempikin sanoo optimisti ;)

 photo IMG_1009_pieni.jpg
© Annika Lindström
 
 
 
kooikerhuugo
29 kesäkuu 2015 @ 13:17
Mennäämpä aikajärjestyksessä eli ihan ensiksi onnitellaan Huugoa kuusivuotispäivien johdosta, 21.6. tuli jälleen vuosi lisää!

 photo IMG_0925_pieni.jpg
© Annika Lindström

Huugo vietti syntymäpäiviään ja me muut juhannusta jo perinteisesti Lammilla, maaseudun rauhassa. Huugo sai jälleen maalaistolloutua rauhassa. Tein pikkuisen mejäharjoituksen lauantaina ja eikös sunnuntaina soinut puhelin että koepaikkaa pukkais, jäljenteko seuraavana päivänä. Koepaikat on olleet niin kiven alla että tokihan lähdettiin pikaisellakin aikataululla. Vähän vaan harmitti että tuli tehtyä treeni niin lähelle koetta.

 photo 2015-06-21 14.21.44.jpg

Mejäkoe pidettiin Sastamalassa ja oli tyyppiä iltakoe, metsään päästiin siis vasta kuuden maissa. MejäkoeselostusCollapse ) Vain yksi ykköstulos tuli tällä kertaa ja se meni samalle koiralle, joka oli meikäläisen jäljellä. Se on aina yhtä hienoa kun omalta jäljeltä tulee ykkönen, ihan kuin itsekin voittaisi :) Huugolle VOI3 ihan rohkaisevalla arvostelulla:

Huugo rauhoitetaan hyvin ja pakotetaan nuuhkimaan alkumakuu. Koko krepityksen ajan koira odottaa narun pidentymistä ja kun se tapahtuu, alkaa reipasvauhtinen maa- sekä ilmavainuinen jäljestys hyvin jälkiuran päällä. Ensimmäinen ja toinen osuus erittäin hyvin. Ensimmäinen kulma, jossa katko, ensin rengastaen ja lopulta saappaiden jälkiä veretyksen alkuun. Toinen kulma ajautuu pitkäksi ja tuomitaan hukka. Kolmannen osuuden alussa yksi tarkistuslenkki, muuten hyvin. Kolmas kulma takaa laajasti kaartaen neljännelle osuudelle, mutta suunta ei heti löydy ja haeskelun jälkeen lähtee lopulta väärään suuntaan. Toinen hukka. Loppu hyvin. Kaadon nuuhkii ja jää luokse. Makuista merkkaa kolme pysähtyen, nenällä merkaten ja nopeasti pissaten. Neljäs vain nopeasti nuuhkaisten. Loistavaa jäljestystä haittasi pari työtapaturmaa kulmilla. Hyvä yhteistyö koiralla ja ohjaajalla.

 photo mejapalk3_pieni.jpg

Palkinnoksi kuvan pytty ja ruokalahjakortti :) Jäljellä oli pitkä ajomatka Helsinkiin yön pikkutunteina, sillä seuraava päivä oli työpäivä. Ajomatka TRE-Riihimäki välillä oli ihan painajaista, kun vettä satoi kaatamalla ja moottoritiellä isoja lammikoita, ja ehkä vähän väsyttikin. Onneksi ei ollut paljon muuta liikennettä. Kotona oltiin puoli kaksi.

Seuraavana päivänä oli heti tokotreenit ja torstaina hyppytekniikkaa, ja lauantaina lähdettiin jälleen Tampereelle sillä sunnunntai-aamupäivästä oli meidän ihan ensimmäinen rally-tokokoe Ylöjärvellä. Ei siis äksöniä puuttunut meidän viikosta. Rallykoepäivä oli kesän ensimmäisiä oikein kuumia päiviä ja onneksi oltiin hallissa, joka ei ollut kuin ihan vähän vasta ehtinyt lämmetä. ALO-luokkalaisia oli 28, joten luokka oli jaettu kahteen ryhmään ja sikäli kun meillä oli jo vahvistettu kisakirja niin päästiin jälkimmäiseen. Ehdin siis ilmoittautumisen yhteydessä nähdä muutamia edellisen ryhmän suorituksia ja opetella vähän ratapiirrosta. Rata oli tämän näköinen:
 photo _20150628_182332.jpg
(Klikkaa isoksi, josko siitä selvää sais)

Paljon oli käännöksiä, eritoten vasemmalle jotka meillä on vielä vähän epävarmoja. Lisäksi oli peruutusliike jonka olemassaoloa en edes muistanut (tarkoitushan oli kerrata kylttejä ennen koetta vaan enpä kerrannut). Tehtiin siis ennen rataantutustumista muutamia vasemmalle pyörityksiä ja peruutustreeniä, jälkimmäinen osoittautui melko haukkuherkäksi liikkeeksi. Tykkäsin kyllä RT-tyylisestä rataantutustumisesta, liikkeet käytiin läpi ja tuomarilta sai kysellä. Rataantutustumisen aikana huomasin toisenkin ansapaikan, kun ensin oli suoraan liikkeestä maahan meno ja muutama kyltti myöhemmin maahan olisi pitänyt mennä perusasennon kautta - Huugolle on usein treeneissä jäänyt se suoraan maahanmeno herkästi päälle niin että tarjoaa sitä koko ajan. Meidän vuoro oli viidentenä rataantutustumisen jälkeen, joten aika pian mentiin halliin odottamaan.
Radan aikana koitin vain pitää ajatukset kasassa ja mennä kohtuu sujuvasti eteenpäin, ja tietty vähän väliä kehua koiraa kun se kerran oli sallittua. Melkein meinasi Huugo päästää haukun peruutusliikkeessä mutta malttoi hienosti itsensä :) Eikä mennyt maahanmenolankaan ja KAIKKI vasemmalle käännökset meni hienosti ja tiiviisti - kyllä sai olla tyytyväinen koohopoikaan. Suvi oli meille joskus vinkannut että hän käyttää rallytokossa nylonhihnaa, joka on kevyempi, ja sellainen oli meilläkin. Kyllä oli muuten todella hyvä vinkki, hihnaa ei huomannutkaan!
En radan jälkeen ollut itse huomannut meidän suorituksessa mitään erityistä moitittavaa eikä tuomarikaan ollut mitään isompaa huomannut, tulos oli 99 pistettä! Yhtä vajaa täydet, aika hienoa! Oman vuoron jälkeen pidettiin sillä tuloksella kärkipaikkaa ja aika kauan piti jännätä menisikö joku ohi. Tuli lopulta toinenkin 99 pisteen tulos, mutta meidän aika oli reippaampi joten kärkisija säilyi loppuun asti. Huugo siis voitti koko luokkansa :) Melko mallikas RT-debyytti! Toki piti ottaa kuva RT-alokkaasta palkintoineen:

 photo 2015-06-28 12.48.05.jpg
Ruusuke, lelu ja Relaxant animal tassuvoidetta. (Voide meni Mikolle ja Suville kokeiluun, kerta Mikolla noita tassuvaivoja on ollut) Pistevähennys oli tullut yhden kyltin väärästä suorituspaikasta, joten ei mitään erityisen moitittavaa ollut radalla tapahtunut. Pitää vaan ensi kerralla olla tarkempi :)

Kokeessa oli paljon vanhoja tampereentuttuja ja sellaisiakin, jotka oli unohtunut mielestä mutta jotka muistivat meidät - kiva oli tavata kaikkia :)
Koska päivä oli kuuma ajeltiin Helsinkiin uimarannan kautta.

Treenikaverilla oli kamera mukana tokotreeneissä joskus kuukausi sitten, ja sieltä näitä hienoja kuvia on tullut:

 photo IMG_1033_small.jpg
© Annika Lindström
 
 
kooikerhuugo
10 kesäkuu 2015 @ 14:52
Aikas nopsaa juoksee aika kun on paljon tekemistä. Tammikuun jälkeen on ollut työrintamalla aktiivista, ensin piti selvitä YT-neuvotteluista ja sitten lähteä Norjaan opettelemaan uusia juttuja. Norjan reissun aikana pojat olivat kaksistaan kotona. Reissattiin lisäksi Joonaksen kanssa ihan loman merkeissä Belgiassa. Tämän reissun ajan Huugo oli hoidossa porukoilla. Oli kuulemma mennyt oikein hyvin molemmilla kerroilla, mutta reissujen välissä oli vain 5 päivää niin harrastusrintamalle tuli pitkä paussi tämän takia.

 photo 11401060_10152826229391781_770820765722453758_n.jpg

Toinen syy pitkään paussiin on ollut Huugon puomilta tipahtaminen pari kuukautta sitten. Monta onnea onnettomuudessa, nimittäin Huugon tassut lipesi kun oli kääntymässä ympäri puomin päällä (...) eli omaa vauhtia sillä ei ollut ollenkaan. Lisäksi Huugo tuli jaloillensa ja pystyi heti normaalisti kävelemään. Alkujaan näytti että vähällä selvittiin, mutta fyssari löysi viikon päästä pahat jumit selästä ja määräsi palauttelulomalle muutamaksi viikoksi. Onneksi silloin oli myös talvi- ja kesäkauden vaihtumisen aikaa joten muutenkin oli treeneistä taukoa.

Lisäksi mehän jäätiin ilman kesän agiryhmäpaikkaa, koska päivämäärät meni aina jonkun muun harrasteen kanssa päällekäin, joten meillä on säännöllisenä nyt Ullan hyppytekniikka (jossa tehdään onneksi rataa myös), oma hyppytekniikka, toko, rallytoko ja paikkamakuutreenejä. Tokot, rallyt ja paikkikset on n. kerran kolmessa viikossa, Ulla-treenit joka toinen viikko ja omat tekniikat joka viikko. Onhan siinä kesäksi harrastetta ja olenpa jo kerran onnistunut ostamaan irtopaikan agitreeniryhmään. Tiedän vain että omat radanluku- ja ohjaustaidot menee niin paljon takapakkia tällaisten pitkien taukojen takia.

Ollaan siis harrasteltu rauhallisemmin. Koirien sietotreeni on jatkuvaa ja uskaltaakohan nyt sanoa että Huugo on kyllä kehittynyt paljon. Olen vahvistanut paljon kontaktin ottoa, eli toiveena olisi että mikä tahansa tilanne kun tulisi eteen niin eka reaktio olisi ottaa kontaktia. Ja aika hyvin se jo toimii, varisten ja jänöjen kanssa erinomaisesti ja koirienkin kohdalla jo oikein hyvin.

Käytiin parissa mätsärissä ja vaikka ajattelenkin niin, että Huugo kohta kuusivuotiaana ei välttämättä enää mätsäreissä sijoitu (hyvät junnut ja taitavat veteraanit ajaa ohi), niin kyllä se kuitenkin oli SIN2 ja SIN4 näissä mihin osallistuttiin. Eli ihan normimeininki.

Mejäkoepaikkoja olen koittanut meille saada kymmeniä hakemuksia lähettämällä mutta vielä ei ole tärpännyt :/ On kuulemma muillakin ollut tosi kiven alla nämä alkukauden paikat, tylsää kun ei päästä mihinkään. Treenaamassa ollaan käyty, lähinnä pk-seudun ulkopuolella, ja ahkerasti tahkottu tavallisia kulmia. Huugo nimittäin helposti vetää kulmat yli ja sitten tosi laajoilla rengastamisilla löytää "jatkon". Yhdet tuuliset kulmatreenit meni jo tosi hyvin (ehkä tuulisella säällä mennään enemmän maavainua?) ja olin jo ihan innoissani, mutta seuraava treeni menikin kokonaisuudessaan niin pieleen että tiedä mitä tuon kanssa tekee. Alan epäillä että Huugo jäljestääkin minua eikä verijälkeä, koska viimeisimmällä jäljellä olin suunnistusvaiheessa harhaillut ihan huolella ja Huugo oli koko ajan menossa harhailuja kohti. Täytyisi saada joku muu tekemään jälkeä meille.

Juhannuksen aikaan minulla on miniloma ja sitten heinä-elokuun vaihteessa pidempi, jolloin olisi suunnitelmissa ainakin käydä jälleen Posiolla. Siellä paranee olla ihan yhtä hyvät kelit ku viimeksikin tai voi pettymys olla liian suuri :D Muuten ei ole kummempia suunnitelmia, muutama RT-koepaikka on katsottuna mutta jos sattuu mejä samalle viikonlopulle niin ne menee nyt ilmanmuuta ohi... Jatkamme rauhaisaa kesänviettoa vaan.
 
 
 
kooikerhuugo
16 tammikuu 2015 @ 11:48
Siinähän se joulukuu meni. Joululoman ensimmäisenä päivänä tietenkin alkoi flunssaoireet ja vaihtelevalla voinnilla mennään edelleen. Toki oireilu on muuttunut järkyttävästä kurkkukivusta järkyttävän nuhan kautta siedettävään nuhaan mutta puolivointisena mennään edelleen. Se on niin epäreilua, kun Joonas saa jonkun lenssun sille tulee kova kuume kahdeksi päiväksi ja sillä se on ohi, kun mulla taas on tällaista flunssahtelevaa oloa toista kuukautta... Mur.

 photo lj_joulu1404.jpg
Joulu-Huugo

No lomasta otin ilon irti lenssusta huolimatta. Mulla oli kaksi tavoitetta lomalle: Ulkoilla valoisaan aikaan niin paljon kuin mahdollista ja käydä jumpalla/salilla ahkeraan. Jälkimmäinen ei toteutunut, mutta ensimmäinen erinomaisesti ja Huugo pääsi siis myös joka päivä useamman tunnin lenkille kanssani. Muutamana päivänä jäi joko pakkasen tai siirtymien takia pienemmiksi lenkit, mutta kaiken kaikkiaan hyvin saatiin ulkoiltua. Ja parasta oli tietysti lumihanki ja pakkaset, pääsi liikkumaan pelloille yms. minne ei kurakeleillä ole asiaa. Ja Huugo meni ilman hihnaa lähes koko ajan.

Jouluna oltiin ensin Lammilla ja sitten Tampereella ja sitten taas Lammilla. Lammilla nähtiin kauriita (minä näin, Huugo ei onneksi) ja ihan tuoreita ISOJA hirven jälkiä (siinä vaiheessa oli pakko ottaa nenäkoira remmiin). Tampereella riistahavainnot rajoittui johonkin kanalintuun. Tampereella joulupukki oli tuonut Huugolle lahjaksi lampaan lihapaloja (selkää tai kaulaa tjsp) jolla Huugo herkuttelikin monta päivää :) Uudeksi vuodeksi mentiin jälleen Lammille raketteja pakoon ja Huugo ottikin ihan lunkisti vuodenvaihteen vaikka pari hassua pamausta sielläkin kuului. Meno oli kuitenkin huomattavasti rauhallisempaa kuin Helsingissä...
Helsinkiin palattuamme minulla oli vielä viikon verran lomaa ja sama ulkoiluteema jatkui. Lähdettiin Joonaksen kavereiden kanssa pilkkireissulle Luukkiin ja kun poijaat seikkaili jäillä, me Huugon kanssa kierrettiin lammet ja järvet maata pitkin. 8 km suunnilleen kertyi meille reittiä ja ahvenaakin tuli ison kalakukon verran. Kyllä koiraa väsytti.

 photo lj_joulu1402.jpg
Koikkerilla on hyvä suojaväri kun lunta on vain vähän, onneksi on huomioliivi

Vuoden ensimmäisenä päivänä oli vuoden ensimmäiset Ullan hyppytekniikkatreenit ja meni hyvin, nyt on selvästi joku oivallus tapahtunut myös etäisyyden arvioinnissa.
Viimevuoden viimeiset kisat meni myös siihen malliin että hyppyongelman kanssa ollaan hetkeksi päästy yli ja ympäri, kahdella radalla molemmilla oli vain yksi hyppy ("hyppy tyhjään") jolloin arpoi. No eka kisarata meni aivan pipariksi kun itse ohjasin väärin kolmannen esteen ja siihen hylkääntyi rata, muutenkin Huugo oli jälleen melko sinkoutuvalla tuulella. Toka rata näytti jo enemmän agilityltä mutta hylkäännyimme sellaiseen kohtaan missä lähes kaikki muutkin hyllyttivät. Oppia ikä kaikki.
Näistä kokemuksista rohkaistuneina olemme ratatreeneissäkin pitäneet rimoja jo ihan oikeissa medikorkeuksissa. Puomi-ongelmaa ollaan käännelty ja väännelty ja tultu siihen lopputulemaan että parempi on vaan pysytellä nykyisessä puomissa, kun ei se mikään maailman hitain ole. Haluaisin siis että Huugo juoksisi myös puomin alastulon, mutta sille ei kai voine ilman mittavia uudelleenopetteluita mitään.
Vähän houkuttaisi ilmottautua kisoihin. Ihan vähän vaan.

Tokon uudet säännöt tulivat (vahvistamattomat vielä kaiketi) eikä se voittajaluokka nyt ihan kamalan radikaalisti muutu, joten ehkä me harjoitellaan vielä. Paikkis ja luoksari vaikuttaisivat helpottuvan, metallinoudosta tulee metallihyppynouto ja uutuutena ohjattu, jossa koira seuruutetaan merkille ja keskikapula puuttuu. Ei vaikuta pahalta. Ruutu on nyt varsin hienossa kunnossa, mutta tunnari jätättää edelleen. Kotona Huugo teki ihan täydellisen suorituksen, että pitäisi vaan viitsiä raahata niitä kapuloita muuallekin.
Joululomien takia meiltä jäi rallytokotreenit väliin.

 photo lj_joulu1406.jpg

Ennen joulua kävi vielä onnettomuus uuden tuttavuuden "flexi-huskyn" kanssa. Joonas oli ollut Hugen kanssa lenkillä kun takaapäin oli juossut huskyn näkönen koira "tervehtimään" ja onnistunut kieppumaan flexinarun kahdesti Joonaksen jalkosen ympärille. Siitähän oli tottakai tullut hirveä huuto ja hälinä eikä siis Joonaksella oikein muuta vaihtoehtoa kuin koittaa vain pysyä pystyssä. Omistajalla oli joku aika kestänyt että koiransa sai irti ja tietenkin tyyppi oli poistunut paikalta anteeksi pyytämättä tai mitään muutakaan sanomatta >:( Onneksi samana päivänä oli fyssari, joka totesi Huugon ehjäksi. Joku pieni kosketusherkkä alue oli toisessa kyljessä että josko joku osuma oli kuitenkin tullut. No tästä johtuen olen ollut jälleen tosi skarppina toisten koirien läheisyydessä Huugon kanssa. Flexi-huskya ollaan nähty tasasesti ja edelleen omistaja ulkoiluttaa sitä aika vastuuttoman pitkässä narussa. Kyllä se meidät nähdessään kelaa koiransa mutta kun tulevat esim. kulman takaa niin koira ehtii tulla viitisen metriä ennenkuin ulkoiluttajaa näkyy. MUR.

Fyssarin mukaan Huugo oli (11.12.) muutenkin hyvässä kuosissa. Painoa oli sopivasti (11,5 kg) eikä merkittäviä jumeja. Hieno juttu! Kohtahan sitä pitää taas uutta aikaa alkaa varaamaan :D
 
 
kooikerhuugo
07 joulukuu 2014 @ 21:04
Sehän onkin jo joulukuu - uppista. Eipä meille mitään niin ihmeellistä kuulu, samaa vanhaa: töissä on kiire mutta harrastellaan normaalisti.

Huugo oli jokin aika sitten melko raivostuttava ja se vähän heijasteli harrasteisiinkin - ilmeisesti naapuruston nartut kaikki juoksi kerralla (no parempi kai niin kuin että vuorotellen) ja poju oli hajuista aivan sekaisin. Se unohti kaikki käytöstavat lenkeillä, veti vaan joka suuntaan ja eikä osannut ohittaa koiria. Harrastuspuolella hormoonihuurut näkyi etenkin hyppytekniikassa, poju oli jotenkin epävarmempi ja vaisu. Varmaan ajatukset ihan muualla :P Muuten agit ja tokot meni kohtuullisen normaalisti, ehkä vähän pienemmällä vireellä ja poju oli väsyneempi treenien jälkeen. On se rankkaa olla viriili uros. Onneksi Huugis on jo muutaman viikon ollut oma itsensä ja paljon riehakkaampi :)

 photo double.jpg
TuplaHuugo

Hyppytekniikassa pituuden kanssa on tullut joku valaistus, Huugo ihan aidosti nyt venyttää hyppyä pituudella eikä se enää ahdista niin paljoa vaikka neljäskin palikka olisi. Okseri on mennyt vuoroin hyvin vuoroin huonosti - tänään se meni omissa treeneissa loistavasti. Etäisyyden arpominen on parantunut Ullan mukaan huimasti, ei siis turhaan olla hinkattu koko syksyn ajan 9-12-15 ja 12-15-18 -sarjoja. Treeneissä on säännönmukaisesti muutama 45-hyppy eikä ne sellaisissa helpossa paikoissa ahista yhtään.

Ja siis kolmosten radoillahan ei juuri suoraan hyppyjä hypätä vai mitä ;) Näin minä toivon, kun oli pakko taas ilmota meidän kisoihin. Nyt on onneksi viimeiset lahjakortit kulumassa, ei ole mitään pakottavaa tarvetta sen jälkeen kisailla :D

Tokossa ollaan edelleen tosi laiskoja, mutta varmaan on kohta pakko ahkeroitua kun ensi vuonna SÄÄNNÖT MUUTTUU! Ihan epäreilua! Koutsi kovasti patistaa hankkimaan VOI1-tuloksen ennen sääntömuutosta mutta voi olla ettei meillä onnistu... :P Kukas potkis emäntään vähän motivaatiota...

Ensi viikolla Huugo pääsee fyssarille ja ihan mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää. Olisi pitänyt viedä jo pari kolme viikkoa aiemmin mutta meidän fyssarille on nykyään tosi pitkät jonot :P Olisin halunnut viedä sillon kun oli se naistenkaipuu pahimmillaan, olisi voinut kertoa aiheuttiko se jotain alaselänjumitusta - sitä nimittäin itse epäilen. Nyt Huugis vaikuttaa ihan hyväkuntoiselta, mutta ei se tarkistus ja suoristus huonoakaan tee. Eniten odotan onko jotain tapahtunut takapään syvissä lihaksissa, niitä treenataan nykyään nimittäin ihan säännöllisesti - ennen joka treeniä :) Löysin hallin pihalta sopivan korokkeen jossa tehdä pikaharjoitus ennen treenejä - ja agi ja hyppytekniikka sitten itsessäänkin vahvistavat syviä lihaksia kun ne on ennen treenejä "aktivoitu". Kaiken huipuksi ostin meille kotiin vihdoin tasapainotyynyn! Oon nyt ollut kyllä ihan kympin oppilas :D

Tämän vuoden messarirupeamat ovat ohi ja mulle tämä joulukuun setti oli hieman kevyempi tällä kertaa, olin töissä vain lauantai-illan. No kokonaisuudessaan tänä vuonna tuli kuusi päivää näitä näytöksiä ja ihan tarpeeksi on siinä. Tällä kertaa välitöntä väkivallanuhkaa en kokenut kun säästyin eteläisen sisäänkäynnin valvonnalta - kyllä siellä kuulemma jälleen oli aika hurjaa menoa ollut :/ Ja ensi vuonna uudestaan...