?

Log in

No account? Create an account
 
 
10 tammikuu 2016 @ 16:08
Vuosi 2016  
Vuodenvaihde meni leppoisasti Lammilla. Puolenyön aikaan käväistiin ulkona katsomassa josko raketeja olisi näkynyt (melko huonosti näkyi) ja Huugo oli sen aikaa sisällä seuranaan Katy Perry liveshow, kongi ja muita herkkuja. Todennäköisesti sillä oli mennyt kaikki ihan hyvin, vaikka se vähän protestoikin yksin jäämistä. Hyvin rauhallista oli, ja olin myös positiivisesti yllättynyt kuinka vähän Helsingissä paukuteltiin etuaikaisesti! Ihan muutama hassu paukku kuului ennen aikojaan. Meidän kodin välittömässä läheisyydessä on paljon hyviä ampumispaikkoja, joten yleensä vuodenvaihde on muistuttanut ihan sotatannerta...

 photo 2016-01-02_huge.jpg
Pellolla oli paljon peurojen jälkiä

Vuoden vaihduttua alkoi pakkanenkin kiristyä ja Lammilla päästiin järven jäille verkkoja vetämään. Helsinkiin palattuamme laski pakkanen jopa - 25:n muutamaksi päiväksi, ja Huugolla alkoi olla huumori tiukalla. Yleensä se alkaa varomaan tassujaan jo siinä -15 paikkeilla, joten kun oltiin -20 tai ali ei käyty kuin nopsia lenkkejä ja hyvin puettuna. Takin laittoa Huugo ei arvosta, mutta liikkuu kuitenkin takki päällä ihan normaalisti. Kovat pakkaset rajoitti myös harrastamista jonkun verran, mutta kyllä me käytiin tokotreeneissä ja Ullan hyppistreeneissä viime viikolla.
Varsinkin Ullan treenien jälkeen mietin ettei siinä kyllä paljoa järkeä ollut. Torstai oli viikon kylmin päivä, Juvanmalmilla oli varmaan lähemmäs -30 ja Huugo oli ihan kaksijalkainen ne hetket kun oltiin ulkona. Pelkäsin myös auton puolesta, mutta hyvin se kulki edes takas. Halliin oli laitettu sermien taakse lämmittelytilaa, joten lämppäily ja jäähdyttely hoidettiin siellä. Halli onneksi olikin lämmin. Huugo-raukka ihan tärisi kun päästiin pihalta halliin, mutta oli onneksi hetken päästä ihan reipas oma itsensä.

 photo 2016-01-03_lj.jpg
Verkkoja laskemassa

Loppiaisen jälkeen minä menin töihin ja myös Helsinkiin alkoi tulla lunta. Nyt täälläkim on oikein kaunista kun on talvinen sää! Vaikka en erityisesti nauti paksuihin vaatteisiin pakkautumista kyllä minusta Suomen talveen kuuluu jokunen kireämpikin pakkasjakso ja on ollut oikeastaan ihan mukavaakin, kun voi hyvällä omalla tunnolla ottaa vähän rauhallisemminkin ja pysytellä sisätiloissa :)
Helsinkiin palattuamme alkoi Huugo osoittaa sellaisia elkeitä, että epäilemme jonkun naapuruston nartuista juoksevan. Se vinkuu ulos ja kovista pakkasista huolimatta se joidenkun hajujen kohdalla viipyy. Lisäksi se Huugolla oli torstai-perjantai -yönä "vatsanväänteitä", eli maha piti hirmuista mekkalaa ja Huugo pyrki meidän sänkyyn. Kävin sen kanssa kolmen aikaan aamuyöstä ulkona (siellä -25 pakkasessa...) mutta Huugo vaan merkkaili ja ryntäili hajulta toiselle, joten ei jäänyt epäselväksi mikä vaiva todellisuudessa oli...

Tarkoitus oli kirjoitella muutama sana alkaneen vuoden suunnitelmista. Tämä vuosi tulee hyvin todennäköisesti tuomaan muutoksia meidän elämään, mutta millaisia sitä en vielä osaa sanoa. Kaikenlaista säätöä on kuitenkin on vireillä ja olisi ihme, jos kaikki suunnitelmat peruuntuisivat. Yksi isompi projekti selvinnee vielä tammikuun aikana, joten siitä ehkäpä jo seuraavassa journalmerkinnässä. Ennen kuin se selviää, en uskalla tehdä mitään muitakaan suunnitelmia. Mutta toistaiseksi käymme normaalisti treeneissä ja töissä ja nautimme talvesta :)

 photo 2016-01-07_lj_harj.jpg
Hyppytekniikkatreenien kaarihässäkkä, hauska harjoitus viime torstailta