?

Log in

No account? Create an account
 
 
13 joulukuu 2015 @ 13:45
Joulua odotellessa  
Enää viikko töitä, sitten alkaa joululoma! Olen tottunut pitämään pitkän loman joulu-vuodenvaihde -akselilla ja kolmisen viikkoa tälläkin kertaa saan olla vapailla. Se on tarpeen.

Huugon kanssa on harrasteltu normaalisti. Tokon uudet vinkit on hiljalleen otettu käyttöön mutta vaikea sanoa miten toimivat tositilanteessa. Pitäisi päästä epiksiin, ja mieluiten muualle kuin omaan halliin. Tunnari on edelleen melko onnettomassa jamassa vaikka me treenataan tosi ahkerasti, ihan pienikin häiriö saa pojun sekaisin ja tuomaan sitten minkä kapulan sattuu. Ongelma ei ole haistelussa, Huugo aina merkkaa sen oman mutta sitten säheltää ja päätyy tuomaan jonkun muun. Outoa.

Viime viikonloppuna olin perinteisesti Messukeskuksessa kaitsemassa ihmisiä ja ihan kivasti meni, lauantaina oli helppo vuoro ykköshallin ovilla ja näin pohjoismaiden parasta koiratanssiakin. Oli kyllä hienon näköistä, en ole ennen tainnut koiratanssia niin nähdäkään. Haastava laji, ilman muuta! Vuorojen päätyttyä pääsin vähän kiertelemään myyntipisteitä ja Huugolle löytyi nyt palloja agiharkkoihin. Ei ole aikoihin mikään muu lelu kelvannut kuin tietty vinkuva pallo, ja vaikka ne jonkinaikaa vielä vingun kuolemisen jälkeenkin kelpaavat niin oli huolestuttava tilanne kun yksikään ei enää vinkunut. Nyt onneksi vähän erilainen mutta kuitenkin vinkuva pallo kelpasi. Täytyy toivoa että ne kestävät. Myös ruokaa tarttui Messarista mukaan.

Huugosta on lenkeillä tullut oikein taitava jänistenvälttelijä. Pupuja saisi juosta vaikka kymmenen nenän edestä ja Huugo vaan ottaa kontaktin hienosti. Irti ja hihnassa, valosalla ja hämärällä, kaikki toimii. Tämän opetteluun ei edes mennyt kauaa. Toivotaan, että näistä harjoituksista on jotain iloa koirien kohtaamiseen. Aika hyvin päästään ohi mikäli vastaantulija ei ole mitenkään provosoiva, mutta täällä meilläpäin on kyllä enimmäkseen räyhääviä vastaantulijoita. Harjoittelut jatkuu siis.

Eilen oltiin iltaa viettämässä työkaverin luona, joka oli juuri viikkoa aiemmin hankkinut pienen puudelipennun. Aikas hurja tapaus oli, kova leikkimään :) Huugon ollessa yksin kotona oli Joonaksen kaveri tullut yökylään, hänellä oli joku viikonlopun mittainen koulutus Helsingissä. Vähän arvuuteltiin, miten Huugo mahtaisi päästää vieraan sisälle ja varotoimena teipattiin dentastick välioveen lahjontaa varten. No kovasti oli kuulemma haukkunut, mutta ei mitenkään uhkaavasti ja lahjomisen jälkeen oli rauhoittunut ja pian alkanut leluja tarjoilemaan. Onneksi ei ollut ihan uusi tuttavuus, mutta varmaan silti jännä paikka :D Ehkei siitä kuitenkaan ole murtovarkaiden karkoittajaksi jos sisälle asti uskaltavat.
Tags: