?

Log in

No account? Create an account
 
 
08 marraskuu 2015 @ 20:50
Syksyisiä kuulumisia  
Paljon ollaan puuhattu männäviikkoina. Harrastusryhmät ovat startanneet ja pitkän agitauon jälkeen olen ollut positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin oikeestaan on muuvit radalla hallussa! Ja Huge (tai Huugo-Pertti tai Huupertti kuten koutsi kutsuu) on NIIIN liekeissä että se on ihan liikuttavaa jo :D Myös itsohjautuvaksi ohjukseksi on tuota koiraa kutsuttu, kun on välillä kovin irtoavalla tuulella. No viime viikolla oli ohjaaja kyllä sen verran väsynyt (meidän treenithän alkaa jo 20:50) että päästiin sellaista kolmea estettä kerralla eteenpäin. Mutta pääasia että on kivaa!

Tokotreenejä on ollut vaihtuvilla kokoonpanoilla ja myös paikallaoloryhmä jatkaa talvikaudella. Eilen oltiin kisamaisissa treeneissä kokeilemassa VOI-liikkeitä ja varsin positiiviset fiilikset jäi. Meni oikeestaan juuri niin kuin arvelinkin, mutta vahvistui käsitys mitä pitää treenata. Tunnari edelleen heikoin lenkki, myös kaukoihin tavitaan häiriötreeniä, ohjatun suunnat on hakusessa ja sitä metallia pitää vähän vahvistaa. Myös jääviä olisi syytä kerrata ^__^; Mutta seuruu varsin hienoa (note-to-self: hitaan käynnin käännöksiin treeniä), jopa pakki sujui varsin passelisti, ja ruutu sitten olikin niin hieno suoritus että huhhuh! Vire oli myös varsin hauska, siellä näkyi leikkiinkutsuasentoa ja kuului väyh useampaan otteeseen :D Hassu koira!

 photo 12074826_10153085137581781_6017736751579758448_n.jpg

Jäljestystäkään ei ole ihan kokonaan laitettu talviteloille, vaan juuri tänään kävin vetämässä jälkeä uuteen kohteeseen, missä oli varsin paljon polkuja ja muutama ulkoilijakin näkyi, koiran kanssa tietysti. Lisäksi satoi aika lailla. Uudenlaisia haasteita siis. Minulla on huomenna vapaapäivä, joten lasken sen varaan ettei arkena keskellä päivää ihan niin paljon ulkoilijoita olisi paikalla, mutta ompa sekin harjoitus sitten. N. 700 m kahden kulman jälki.

Ollaan reissattu sekä Lammmilla että Tampereella. Lammi-viikonloppuna oli myös spanieliliiton päänäyttely Tuulosessa ja kun huudeilla oltiin niin kävin katselemassa meininkiä. Sieltä suoraan mentiin suolle poimimaan karpaloita! En ollut edes tajunnut että niitä kasvaa niin etelässäkin. Huugo sai ulkoilla paljon villinä ja vapaana, mutta sunnuntaina oli vähän epäonnea kun poju jäi hetkeksi kiinni maastoon jätettyyn piikkilankaan. Onneksi tajusi olla paikoillaan ja mitään suurempaa haaveria ei näkynyt.

Tampereella käytiin tsekkaamassa TAMSKin uusi mega-halli Kaisan ja kooikertyttöjen Ellan ja Iitan siivellä. Se on niin lähellä porukoiden kämppää että sinne voisi jopa kävellä :) Lenkkeiltiin myös pitemmän kaavan mukaan treenin jälkeen ja vähän koitti Huugo ja Iita leikkejä viritellä mutta eivät riehaantuneet. Sunnuntaina sitten haettiin toinen Ella lenkkiseuraksi, kun Anu-emäntä oli sairaana. Lisättiin pentuajan nostalgia-astetta kun mentiin Kauppiin kiertämään kunto-kolmosta! :D Kaverukset saivat poseerata kamerallekin :)

 photo 12189180_10153105904206781_1413279885782745220_n.jpg

Kotopuolessa lenkkeillessä oli eräänä sunnuntaipäivänä jännät paikat kun valkohäntäpeurapariskunta tuli näköpiiriin. Ensimmäisellä kerralla Huugo ei tainnut huomata, mutta toisella kerralla (tultiin lenkkiä takasinpäin) kaksikko jolkotteli suunnilleen 15 metrin päästä. Huugo rauhallisesti katseli, mutta kun päästiin jälkien kohdalle niin johan kuumeni koikkeri! Ihan älytöntä vetämistä ja puhinaa, löytyi pissat (maastouttamista varten), papanoita (syötäväksi) ja ihan jotain makuun näköistäkin ihmeteltiin. Eikä oltu siis missään kaukana, ihan kävellen oltiin reissussa, että aika lähellä sitä riistaa liikkuu!

Huugo kävi myös huollettavana toissa viikolla ja ajettiin tutulle fyssarille Nummelaan asti. Aika lailla oli lantion paikkeilla jumia, mutta lähti aukeamaan. Lisäksi ilmeisesti piikkilankaäksidentti kummitteli oikeassa kyljessä, mitään muuta järjellistä selitystä ei kovalle kipupisteelle keksitty. Saatiin kuitenkin koikkeri kuntoon.

Mitään kisakalenteria ei olla ehditty katselemaan, mutta en nyt tiedä missä lajissa sitä edes kisaamaan lähtisi :D Ihan riittää kyllä tekemistä näin ilmankin!